Роль штучного інтелекту та соціальних мереж у формуванні сучасного літературного дискурсу в іспаномовних країнах - Кушнерьова, Марина (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2024)
Ця стаття буде присвячена аналізу впливу штучного інтелекту та соціальних медіа на формування сучасного літературного дискурсу в іспаномовних країнах на основі літературних блогів, каналів Youtube, акаунтів у Twitter тощо. Аналіз розглядає роль штучного інтелекту та соціальних медіа як у створенні, так і в поширенні літературних творів, зосереджуючись на таких платформах, як літературні блоги, канали на YouTube та акаунти на X (колишній Twitter). Методологія дослідження включає аналіз і синтез, описовий метод та метод суцільної вибірки. Серед основних висновків - центральна роль штучного інтелекту в автоматизації творчого процесу, а також здатність соціальних мереж сприяти новим формам участі в літературному дискурсі. Ключові слова: штучний інтелект; соціальні мережі; літературний дискурс; літературний блог; YouTube; X.