ВЕРБАЛЬНА РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ АМЕРИКАНСЬКОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ У ПЕРЕДВИБОРЧИХ ПРОМОВАХ КАМАЛИ ГАРРІС - Кувіка , Єлизавета (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2025)
У статті розглянуто, як у політичних промовах віцепрезидентки США Камали Гарріс вербально формується образ американської національної ідентичності. Основною метою роботи є виявлення мовних та риторичних прийомів, за допомогою яких створюється інклюзивне бачення американської нації. Методологічною основою дослідження обрано критичний дискурс- аналіз у підходах Н. Ферклафа та Т. ван Дейка, а також використано риторичну модель Аристотеля (етос, пафос і логос). Аналіз охоплює тематичні напрями, вивчення риторичних засобів та особливості лексико- семантичної організації текстів промов Гарріс. Увага акцентується на таких вербальних стратегіях, як звернення до національних цінностей, інклюзивна мова, особисті історії, паралелізм і заклики до активної громадянської позиції.