Comparative Analysis of Nominative Field "Weapon" in Works of Fantasy Genre - Говорун , Богдан (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2025)
У статті здійснено порівняльний аналіз номінативного поля «Зброя» у творчості Дж. Р. Р. Толкіна та Джо Аберкромбі крізь призму когнітивної лінгвістики. Визначено основні характеристики концепту «простору-джерела» як важливого чинника у формуванні семантичної структури у фентезійному дискурсі. Проаналізовано культурно-міфологічні запозичення, що стали базисом для конструювання відповідних номінативних просторів. Особливу увагу приділено відмінностям у представленні магії та її впливу на семантичне навантаження зброї. Виділено ядро, медіальну зону та периферію номінативного поля.