ЛІНГВОПРАГМАТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МОВНИХ ЗАСОБІВ РЕПРЕЗЕНТАЦІЇ КОНЦЕПТІВ ДІМ ТА ВИМУШЕНІ МІГРАНТИ (НА ПРИКЛАДІ BBC) - Висовень, Євгенія (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2023)
Ця стаття заглиблюється в сферу лінгвопрагматичного аналізу, зосереджуючись на мовних засобах, які використовуються для репрезентації понять «дім» і «вимушені мігранти» в публікаціях BBC. Завдяки ретельному лінгвістичному аналізу це дослідження розкриває складні стратегії та прагматичні особливості, які формують уявлення наведених понять. У статті досліджується мовний вибір, зроблений для передачі досвіду та викликів вимушених мігрантів, а також заглиблюючись у емоційні та культурні виміри концепції дому. Пропонуючи детальну лінгвістичну перспективу, це дослідження допомагає розширити розуміння складної взаємодії мови у вираженні складних соціокультурних концепцій