РЕПРЕЗЕНТАЦІЯ МІСЬКИХ ПРОСТОРІВ У ПОЕЗІЇ КАРЛА СЕНДБЕРГА - Кравченко, Лілія (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2023)
Стаття присвячена дослідженню репрезентації міських просторів у поезії Карла Сендберга (1878–1967) – одного з найяскравіших і найвпливовіших американських поетів XX століття. Дослідниця приходить до висновку, що Сендберг змальовує місто як живий організм зі своєю історією, характером, емоціями, а також як простір можливостей і викликів для людини. Авторка використовує різні теоретичні дослідження, методи та підходи для аналізу поезії Сендберга: історичний, структурно-семантичний, контент-аналіз, порівняльний аналіз. Дослідниця виявляє основні теми, мотиви та образи, пов'язані з містом у поезії Сендберга, а також його художні засоби (метафори, синестезія, ритм, звукопис тощо), що допомагають створити живий і багатоголосий образ міста. Також, розглянуто взаємозв'язок творчості Карла Сендберга з іншими поетами, які писали про місто, та його роль у формуванні американської культури.