МІЖ ДВОХ МОВ: ЯК ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ ДИКТУЄ ПЕРЕМИКАННЯ КОДІВ У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ - Дровосєкова, Наталія (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2024)
У статті розглядається явище перемикання кодів у двомовних спільнотах, зокрема в контексті соціальних мереж, таких як Instagram і Twitter. Аналізуються три типи перемикання кодів: міжреченнєве, внутрішньо-реченнєве та перемикання тегів, використовуючи приклади з творчості Хунот Діаса. Дослідження акцентує на ролі емоційного інтелекту у процесі комунікації, підкреслюючи, як користувачі адаптують свої мовні вибори для кращої передачі емоцій і культурної ідентичності. Особливу увагу приділено впливу платформ Instagram і Twitter на поширення цього явища та формування соціальних зв'язків. Результати свідчать про значний вплив перемикання кодів на формування соціальних зв'язків у двомовних спільнотах, що відкриває нові перспективи для подальших досліджень у цій сфері. Ключові слова: перемикання кодів, двомовні спільноти, емоційний інтелект, соціальні мережі, Instagram, Twitter.