Функціонально-стилістичні та прагматичні особливості іспанськомовного гумору (на матеріалі мультимодального цифрового корпусу) - Штоліна, Дарія (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2024)
У статті досліджено функціонально-стилістичні та прагматичні особливості іспанськомовного гумору в контексті глобалізації та цифрових комунікацій. Особливу увагу приділено аналізу гумористичних постів у соціальних мережах, які демонструють, як іронія та сарказм виконують ролі соціальної критики, культурної адаптації та засобу створення емоційного зв’язку з аудиторією. Показано, що іспанськомовний гумор, завдяки своїм унікальним стилістичним прийомам, адаптується до цифрового простору, підтримуючи національну ідентичність і міжкультурну комунікацію. У дослідженні наведено приклади гумористичних публікацій, які ілюструють використання гри слів, іронічного контрасту та риторичних прийомів для створення комічного ефекту.