ЛЕКСИКО-СТИЛІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФРАНЦУЗЬКИХ ОФІЦІЙНИХ ТЕКСТІВ ПРО РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКУ ВІЙНУ (на матеріалі інтерв’ю Еммануеля Макрона) - Коробець, Анна (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2024)
У статті розглянуто проблему російсько-української війни через призму французьких офіційних текстів на прикладі інтервʼю на телеканалах TF1 та France 2 президента Франції Еммануеля Макрона у березні 2024 року. Виокремлено лексико-стилістичні особливості тексту, які впливають на формування громадської думки, такі як військова та політична термінологія, стратегічна двозначність та інше. У статті проводиться лексичний та стилістичний аналіз, визначаються найбільш поширена термінологія, притаманні стилістичні характеристики тексту. Запропоновано детальніше розглянути лексичну наповненість та синонімічні ряди у інтервʼю. Пропонуються висновки щодо мотивації використання зазначених особливостей у контексті підтримки України Францією.