«СТУДЕНТОЦЕНТРИЗМ» У СУЧАСНОМУ АНГЛОМОВНОМУ АКАДЕМІЧНОМУ ДИСКУРСІ - Франчук, Діана (MUNDUS PHILOLOGIAE, 2023)
Для того, щоб зробити процес навчання цікавим та ефективним педагоги шукають та досліджують різні варіанти. Останнім часом широко використовується студентоцентричний підхід до навчання, і, відповідно, на задній план відходить традиційне викладання, в якому учитель – центр навчального процесу. В даній статті досліджено поняття «студентоцентризму», його сутність, ефективість, способи вираження та співвідношення до поняття «антропоцентризму». Гіпотезою цього дослідження є припущення, що сучасний академічний дискурс віддзеркалює принципи студентоцентризму та є варіацією антропоцентризму.