РИТОРИЧНІ ПРИЙОМИ ЯК МЕТОД ПЕРЕКОНАННЯ У ПРОМОВІ ДЖО БАЙДЕНА, ПРИСВЯЧЕНІЙ ПОЧАТКУ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

Автор(и)

  • Yulia Baletska

Ключові слова:

риторика, пафос, етос, політична промова, війна в Україні, логос

Анотація

24 лютого 2022 року в Україні розпочалась війна, яка спричинила значні соціокультурні та економічні трансформації у світі. Президент США Джо Байден – людина, яка з перших годин війни підтримувала наш народ. Риторичні прийоми використовуються у промові Джо Байдена як основний інструмент переконання слухачів у достовірності інформації, яка транслюється. Отже, у фокусі цієї статті є аналіз засобів комунікації, які використовував президент Байден для впливу на громадську думку всього демократичного світу та створення сприятливого іміджу уряду США між союзниками в умовах воєнного часу. Риторичні прийоми слугують важливим інструментом вираження ідеологічної позиції, відіграючи вирішальну роль в ефективності переконуючих, мотиваційних та інформативних політичних промов.

Мета роботи – визначити риторичні прийоми та їхній вплив на громадськість у першому зверненні американського президента Джо Байдена до всього демократичного світу у день початку війни в Україні 24 лютого 2022 року.

 

Downloads

Опубліковано

2023-12-26

Як цитувати

Baletska , Y. (2023). РИТОРИЧНІ ПРИЙОМИ ЯК МЕТОД ПЕРЕКОНАННЯ У ПРОМОВІ ДЖО БАЙДЕНА, ПРИСВЯЧЕНІЙ ПОЧАТКУ ВІЙНИ В УКРАЇНІ . MUNDUS PHILOLOGIAE, 1(1), 39–47. вилучено із https://mundphil.kubg.edu.ua/index.php/journal/article/view/Baletska

Номер

Розділ

Статті